Strona główna / #wiedza / Lepiej jeden dobry pączek niż trzy niepewnej jakości – wywiad z dr Maią Szmigiel-Pieczewską z AWF Wrocław

Lepiej jeden dobry pączek niż trzy niepewnej jakości – wywiad z dr Maią Szmigiel-Pieczewską z AWF Wrocław

Tradycja Tłustego Czwartku jest głęboko zakorzeniona w polskiej kulturze. Ten słodki dzień rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Jednak czy jedzenie pączków w ten dzień to niewinny rytuał, czy też potencjalne zagrożenie dla zdrowia? Na te i inne pytania odpowiadała dr Maia Szmigiel-Pieczewska z Katedry Biologii Człowieka i Kosmetologii z Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu.

Posłuchaj wywiadu w Radiu Rodzina

Strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celu niezbędnym do prawidłowego działania serwisu, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkownika oraz statystyk. Wyłączenie zapisywania plików cookies jest możliwe w ustawieniach każdej przeglądarki internetowej, dzięki czemu nie będą zapisywane żadne informacje. Polityka prywatności

Scroll to Top